Benvinguts!

L’economia d’una comunitat és equivalent a la cultura de les seves seves ciutadanes i ciutadans. Som on som, perquè som el que som.

Només podrem canviar la nostra economia si som capaços de canviar nosaltres. I com es fa això? Molt fàcil: cal ajudar decididament a desenvolupar-nos com a persones i els llaços que ens uneixen. Cal pujar al tren de la innovació social i transformar la nostra societat en una comunitat més humana, més sostenible i més intel·ligent.

La innovació social ens permet construir un camí de canvi i transformació cultural vers un nou paradigma relacional, que ens encamina vers societats amb més lliure pensament, més corresponsables i més compromesos amb la qualitat i la sostenibilitat en tots els seus àmbits.

En altres territoris d’Europa ja van iniciar aquests processos fa cinquanta anys, i ara tenen unes qualitats de vida realment humanitzades. Quant hem d’esperar nosaltres?

La innovació social ens parla de les bondats del canvi, de la importància de l’acompanyament, que cal compartir el dolor dels altres i que una societat sóc jo i que jo sóc la societat.

Cal posar mires més transcendents en les nostres accions diàries. Cal que aprenguem a donar sentit a les petites coses, i que ningú no és prescindible, sinó tot el contrari: tothom té la possibilitat d’aportar al gran projecte de comunitat intel·ligent. Cal tenir mires més altes i detalls més discrets.

Per això hem pensat a organitzar tres accions al voltant de tres espais socials:

  • Les persones_Airport, que són les reals protagonistes de tot.
  • Els projectes i empreses_Airport, que permeten generar activitats interessants, economies sostenibles i rentables, i sobretot, permet escriure la història personal i social de qualsevol humà.
  • El territori_Airport, el lloc on viuen les persones i succeeixen els projectes, les empreses i les biografies.

Vine, participa, trans-forma.
Aquest és un viatge vers el canvi: Propera estació: II Jornades d’Economia al Montsià. Agafa el teu tiquet!